From april 10th until the 10th of july there is an exhibition called "feyenoord in Orange" at the Feyenoord stadium '' De Kuip" in Rotterdam, Holland

The exhibition is about feyenoord players who played in the Dutch national team for the last 80 years.

There are shown a lot of Holland shirts as you can seen on the pictures..
A dream to every holland collector, to have a collection that goes 80 years back..

The article is in dutch,but pictures say more then a thousend words

 

'Feyenoord in Oranje'


Op maandag 10 april a.s.
openen Coen Moulijn en Dirk Kuyt in het Home of History van De Kuip de tentoonstelling ‘Feyenoord in Oranje’.


Feyenoords levende legende en het huidige boegbeeld van de Rotterdamse club zullen om 13.30 uur samen de officiële aftrap geven, in aanwezigheid van vele andere (oud-)internationals.

‘Feyenoord in Oranje’ is een expositie over de band tussen Feyenoord en het Nederlands Elftal. Bezoekers kunnen er naast historisch beeldmateriaal allerlei persoonlijke memorabilia van Feyenoord-internationals vinden, zoals bijvoorbeeld shirts van Leen Vente en Wim Jansen en een wedstrijdbal die Cor van der Gijp in 1952 buit maakte bij een interland.

De expositie ‘Feyenoord in Oranje’ wordt in het kader van het aanstaande WK Voetbal in Duitsland georganiseerd door de stichting Feyenoord Home of History.

De expositie bevat zowel historisch als huidig (beeld)materiaal van Feyenoorders in Oranje en uiteraard wordt ook de rijke historie van Oranje in het Stadion Feijenoord hierbij niet overgeslagen.

Op een oproep van Feyenoord aan haar oud-spelers én supporters om persoonlijke artikelen beschikbaar te stellen voor de expositie is massaal gereageerd.

Zo zal op de expositie bijvoorbeeld het originele Oranje-shirt van Leen Vente uit 1934 te bezichtigen zijn, evenals shirts van record-international Wim Jansen, Theo van Duivenbode, Sjaak Troost, Kees van Wonderen en vele anderen.


Maar er zijn ook talloze echte memorabilia zoals brieven van Karel Lotsy, een bal uit 1952 van Cor van der Gijp, keepershandschoenen van Eddy Pieters Graafland en het Wilhelmus-spiekbriefje van Gaston Taument.

Daarnaast hebben huidige selectieleden als Dirk Kuyt , Pierre van Hooijdonk en Patrick Paauwe ook spullen ingeleverd. Ook de KNVB, Oranje-historicus Matty Verkamman en verschillende jeugdinternationals hebben ten behoeve van de expositie een uitgebreide duik in hun archieven gedaan.

In het kader van de expositie is ook film samengesteld, waarin de historische momenten uit meer dan 80 jaar ‘Feyenoord in Oranje’ tot leven worden gewekt. Deze is te bekijken in het ‘mini-Kuipje’

 Info expositie ‘Feyenoord in Oranje’

Wie:
Stichting Feyenoord Home of History

Wat:
Expositie ‘Feyenoord in Oranje’

Waar:
Home of History, 1e etage Maasgebouw.

Looptijd publiek:
11 april tot en met 10 juli 2006

 


Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
Type the text presented in the image below

Classic Football Shirts